Current Affairs 22 June 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 22 June 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 22 June कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 22 June 2020 In Hindi+English Gk Question

1- विश्‍व संगीत दिवस कब मनाया गया है ?
When was World Music Day celebrated ?
Ans — 21 June / 21 जून

2- किस नोबेल विजेता लेखक ने अपने नये उपन्‍यास क्‍लास एंड द सन को लांच करने की घोषणा की है ?
Which Nobel winning author announced the launch of his new novel Clara and the Sun ?
Ans — Kazuo Ishiguro / काजुओ इशिगुरो

3- किस रेलवे पर आटोमेटेड टिकट चैकिंग और मैनेजिंग एक्‍सेस मशीन स्‍थापित की गई है ?
At which railway station was the Automated Ticket Checking and Managing Access Machine installed ?
Ans — Nagpur Railway Station / नागपुर रेलवे स्‍टेशन

4- हाल ही में किस यूरोपीय देश ने Corona-Warn ऐप्‍प लांच किया है ?
Which European country recently launched the Corona Warn app ?
Ans — Germany / जर्मनी

5- एशियाई विकास बैंक के अनुसार 2020 में एशिया की वृद्धि दर क्‍या रहेगी ?
According to the Asian Development Bank, what will be the growth rate of Asia in 2020 ?
Ans  — 0.1%

6- हाल ही में औला कैब कंपनी ने किस नाम से आपातकालीन सेवा शुरू की है ?
By what name Ola Cab Company start emergency service recently ?
Ans — Ola emergency / ओला इमरजेंसी

7- हाल ही में किस कंपनी ने कोविड-19 के उपचार की दवा लांच की है ?
Which company recently launched Covid-19 treatment drug ?
Ans — Glenmark Pharma / ग्‍लेनमार्क फार्मा

8- विश्‍व सिकिल सेल दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World Sickle Sale Day celebrated ?
Ans — 19 June / 19 जून

9- 21 से 22 जुलाई को USIBC की 45वीं बैठक की मेजबानी कौन करेगा ?
Who will host the 45th meeting of USIBC on 21&22 July ?
Ans — India / भारत

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment