Current Affairs 22 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 22 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 22 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 22 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में कहॉ की कैबिनेट ने मुख्‍यमंत्री घर घर राशन योजना को मंजूरी दी है ?
Which cabinet recently approved the Chief Minister Ghar Ghar Ration Scheme ?
Ans — Delhi / दिल्‍ली

2- अंतर्राष्‍ट्रीय क्रिकेट परिषद ICC ने टी 20 वर्ल्‍ड कप को कब तक के लिये स्‍थगित करने की घोषणा की है ?
How long has the International Cricket Council announced the postponement of the T20 World Cup ?
Ans — 2022

3- हाल ही में किसने सूरज कदे मरदा नही नामक पुस्‍तक लिखी है ?
Recently who wrote a book called Suraj Kade Marda Nahi ?
Ans — Baldev Singh Sadakarnam / बलदेव सिंह सदाकर्णम

4- हाल ही में किसने छात्रों के लिये मनोदर्पण पहल का शुभारंभ किया है ?
Recently who launched the Manodarpan initiative for students ?
Ans — Ramesh Pokhriyal Nishank / रमेश पोखरियाल निशंक

5- भारत के पहले सार्वजनिक इलेक्ट्रिक वाहन चार्जिंग प्‍लाजा का उदघाटन कहॉ किया गया ?
Where was India’s first public electric vehicle charging plaza inaugurated ?
Ans — Delhi / दिल्‍ली

6- हरसिमरत कौर बादल ने कहॉ पर जोरम मेगा फूड पार्क का उदघाटन किया ?
Where did Harsimrat Kaur Badal inaugurate the Zoram Mega Food Park ?
Ans — Mizoram / मिजोरम

7- हाल ही में कहॉ के राज्‍यपाल लालजी टंडन का निधन हो गया ?
Recently where did Governor Lalji Tandon died ?
Ans — Madhya Pradesh / मध्‍यप्रदेश

8- हाल ही में भारतीय नौसेना ने किस देश के साथ PASSEX नामक नौसैन्‍य अभ्‍यास किया ?
Recently with which country did the Indian Navy conduct a naval exercise called PASSEX ?
Ans — America / अमेरिका

9- हाल ही मेें किस राज्‍य सरकार ने गोधन न्‍याय योजना शुरू की ?
Which state government recently launched Godan Nyaya Yojana ?
Ans — Chhattisgarh / छत्‍तीसगढ

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment