Current Affairs 22 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 22 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 22 Aug कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 22 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस राज्‍य सरकार ने इंदिरा रसोई योजना शुरू की है ?
Which state government recently launched Indira Rasoi Yojana ?
Ans — Rajasthan / राजस्‍थान

2- हाल ही में किस राज्‍य ने अपना नया लोगो लांच किया ?
Which state recently launched its new logo ?
Ans — Jharkhand / झारखंड

3- हाल ही में 2 ट्रिलियन डॉलर का मार्केट कैप पार करने वाली अमेरिका की पहली कंपनी बनी ?
Recently became the first American Company to cross the $2 trillion market cap ?
Ans — Apple

4- हाल ही में केंद्रीय मंत्री डॉ हर्षवर्धन ने कोविड-19 से जुडा कौन सा वीडियो गेम लांच किया ?
Recently Union Minister Dr. Harsh Vardhan launched which video game related to Covid-19 ?
Ans — Corona Fighters / कोरोना फाइटर्स

5- राजीव गांधी खेल रत्‍न पुरस्‍कार 2020 कितने व्‍यक्तियों को दिया जायेगा ?
How many individuals will be given the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2020 ?
Ans –5

6- हाल ही में किस बैंक ने तुरंत खाता खोलने के लिये LVB DigiGo लांच किया ?
Which bank recently launched LVB DigiGo for Instant account opening ?
Ans — Laxmi Vilas Bank / लक्ष्‍मी विलास बैंक

7- भारत में रोजगार दिलाने में मदद के लिये Karmo Jobs नामक ऐप्‍प किसने लांच किया है ?
Who launched an app called Karmo Jobs to help you get jobs in India ?
Ans — Google

8- प्रत्‍येक वर्ष 21 अगस्‍त को कौन सा दिवस मनाया जाता है ?
Which day is celebrated on 21 august every year ?
Ans — World Senior Citizens Day / विश्‍व वरिष्‍ठ नागरिक दिवस

9- डेटाक्‍वेस्‍ट ICT अवार्डस 2019 का लाइफ टाइम अचीवमेंट का अवार्ड किसे मिला ?
Who received the Life Time Achievement Award for Dataquest ICT Awards 2019 ?
Ans — Rajendra S. Pawar / राजेंद्र एस पवार

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment