Current Affairs 22 April 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 22 April 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 22 April कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 22 April 2020 In Hindi+English Gk Question

1- बाम्‍बे हाईकोट के नये मुख्‍यन्‍यायाधीश कौन बने ?
Who became the new Chief Justice of Bombay High Court ?
Ans — Dipankar Dutt / दीपांकर दत्‍त

2- सिविल सेवा दिवस कब मनाया गया ?
When was Civil Services Day Celebrated ?
Ans — 21 April / 21 अप्रैल 

3- हाल ही मेें किस बैंक ने ग्राहकों के लिये वायस बैंकिंग सेवा लांच की ?
Which bank recently launched voice banking service for customers ?
Ans — ICICI Bank

4- हाल ही मेंे राष्‍ट्रपति रामनाथ कोविंद के सचिव कौन बनाये गये ?
Recently who was made the secretary of President Ramnath Kovind ?
Ans — Kapil Dev Tripathi / कपिल देव त्रिपाठी

5- कहा के नगर निगम ने होम कोरेंटाइन लोगो को ट्रैक करने के लिये संयम एप्‍प लांच किया ?
Where did the municipal corporation launch the Sanyam app to track the Home Quarntine People ?
Ans — Pune Municipal Corporation / पुएो नगर निगम

6- किस IIT संस्‍थान ने हाई स्‍पीड मैग्‍नेटिक RAM विकसित किया है ?
Which IIT Institute developed high speed magnetic RAM ?
Ans — IIT Mandi / IIT मंडी

7- हाल ही में सिटी यूनियन बैंक के दोबारा MD & CEO कौन बने ?
Who recently became the MD & CEO of City Union Bank ?
Ans — N. Kamkodi / एन कामकोडी

8-हाल ही में किस राज्‍य में ई-संजीवनी-ओपीडी की शुरूआत हुर्ठ ?
Recently in which state e-sanjeevani-OPD was launched ?
Ans — Himachal Pradesh / हिमाचल प्रदेश

9- किस कार्पोरेट ने मिशन अन्‍न सेवा नाम मुफ्त भोजन काय्रक्रम शुरू किया ?
Which corporate foundation started a free meal program called Mission Annah Seva ?
Ans — Reliance Foundation / रिलायंस फाउंडेशन

10- BMW इंडिया के CMD का निधन हो गया है उनका नाम क्‍या था ?
CMD of BMW India passed away, what was his name ?
Ans — Rudratej Singh / रूद्रतेज सिंह

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment