Current Affairs 21 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 21 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
21 Sept कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 21 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

1- टाइम मैग्‍जीन ने 2020 के 100 प्रभावशाली लोगों में किस भारतीय को शामिल किया ?
Which magazine was included in Time Magazine’s 100 Influential People of 2020 ?
Ans — Narendra Modi, Ayushman Khurana & Bilquis / नरेंद्र मोदी , आयुष्‍मान खुराना और बिल्किस

2- एमी पुरस्‍कार 2020 में किस फिल्‍म को बेस्‍ट ड्रामा सीरीज चुना गया ?
Which film was voted Best Drama Series at the Emmy Awards 2020 ?
Ans — Succession / सक्‍सेशन

3- हाल ही में DRDO ने ABHYAS का परीक्षण कहॉ से किया ?
Where did DRDO test ABHYAS recently ?
Ans– Odisha / ओडिशा

4- भारत की पहली महिला रॉफेल फाइटर पायलट कौन बनी है ?
Who became India’s first female Rafale Fighter pilot ?
Ans — Shivangi Singh / शिवांगी सिंह

5- हाल ही में विश्‍व समुद्री दिवस कब मनाया गया ?
When was World Maritime Day recently celebrated ?
Ans — 24 September / 24 सितम्‍बर

6- हाल ही में किस भारतीय को UNEP का क्षेत्रीय एम्‍बेसडर बनाया गया ?
Which Indian was recently appointed as the regional ambassador of UNEP ?
Ans — Khushi Jindalia / खुशी जिंदालिया

7- वर्ष 2020 में दिये जाने वाले नोबेल पुरस्‍कार की पुरस्‍कार राशि बढाकर कितना किया गया ?
How much was the prize money of the Nobel Prize to be given in the year 2020 ?
Ans — $1,100,000

8- भारतीय रिजर्व बैंक ने A.K. दीक्षित को किस बैंक का नया प्रशासक बनाया ?
Reserve Bank of India has given A.K. which bank made Dixit new administrator ?
Ans — PMC Bank

9- भारत किस रेल राज्‍य मंत्री का कोरोना से निधन हो गया है ?
Which minister of state for railways in India died from corona ?
Ans — Suresh Angadi / सुरेश अंगाडी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment