Current Affairs 21 February 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 21 February 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 21 February 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 21 February 2020 In Hindi+English Gk Question

1- विश्‍व सामाजिक न्‍याय दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World Social Justice Day celebrated ?
Ans — 20 February / 20 फरवरी

2- 19 फरवरी 2020 को किस देश ने अपना 70वां राष्‍ट्रीय लोकतंत्र दिवस मनाया ?
Which country celebrated its 70th National Democracy Day on 19 February 2020 ?
Ans — Nepal / नेपाल

3-  असम का पहला शून्‍य कचरा शहर कौन बना ?
Who became the first zero garbage city of Assam ?
Ans — Titbor / टिटबोर

4- 20 फरवरी 2020 को अरूणांचल प्रदेश ने अपना कौन सा स्‍थापना दिवस मनाया ?
Which establishment day did Arunanchal Pradesh celebrate on 20 February 2020 ?
Ans — 34th

5- हाल ही में किस राज्‍य में रन फार इंडिया टी कार्यक्रम का आयोजन किया गया ?
Recently in which state Run for India Tea Program was organized ?
Ans — Tripura / त्रिपुरा

6- हाल ही में किस कंपनी के सीईओं ने बेजोस अर्थ फंड की शुरूआत की ?
Recently the CEO of which company launched the Bezos Earth Fund ?
Ans — Amazon / अमेजन

7- AFC महिला एशिया कप 2022 की मेजबानी कौन करेगा ?
Who will host the AFC Women’s Asia Cup 2022 ?
Ans — India / भारत

8- केंद्रीय मंत्रिमंडल ने कौन से विधि आयोग के गठन को मंजरी दी ?
Union Cabinet approved the formation of which Law Commission ?
Ans — 22nd 

9- हाल ही में किस पूर्व FICCI अध्‍यक्ष का निधन हो गया ?
Which former FICCI president passed away recently ?
Ans — V.L. Dutta / वी.एल.दत्‍ता

10- भारत के ऑस्‍ट्रेलिया के नये उच्‍चायुक्‍त कौन बनाये गये ?
Who was made the new Australian High Commissioner to India ?
Ans — Barry o’frell / बैरी ओफ्रेल

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment