Current Affairs 20 June 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 20 June 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 20 June कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 20 June 2020 In Hindi+English Gk Question

1- 19 जून 2020 को राज्‍यसभा की कितनी सीटों मे मतदान हुआ ?
How many seats of Rajya Sabha were voted on 19 June 2020 ?
Ans — 24

2- 75वीं संयुक्‍त राष्‍ट्र महासभा के अध्‍यक्ष कौन‍ चुने गये है ?
Who was elected the President of the 75th United Nations General Assembly ?
Ans — Volkan Bozkir / वोल्‍कन बोजफिर

3- हाल ही में किस राज्‍य ने 18 जून को मॉस्‍क दिवस मनाया ?
Which state recently celebrated Moscow Day on 18 June?
Ans — Karnataka / कर्नाटक

4- भारतीय रेलवे ने चीन की कंपनी से कितने करोड का करार रदद कर दिया है ?
Indian Railways canceled how many crore deal with China Company ?
Ans — 471 Crore

5- विश्‍व की सबसे बडी कोविड-19 देखभाल सुविधा केंद्र कहॉ खोली गई हे ?
Where was the world’s largest COVID-19 care facility opened ?
Ans — Delhi / दिल्‍ली

6- हाल ही में किस कंपनी ने SARAL होम लोन स्किम शुरू की है ?
Which company recently launched the SARAL home loan scheme ?
Ans — ICICI Home Finance

7- हाल ही में कहॉ पर ICU बेड और वैंटीलैटर की जानकारी देने के लिये Air-Venti ऐप्‍प लांच किया गया ?
Where was the Air-Venti app launched recently to give information about ICU beds and ventilators ?
Ans — Mumbai / मुम्‍बई

8- किस राज्‍य ने आपदा और सार्वजनिक स्‍वास्‍थ्‍य आपातकाल के लिये एक अध्‍यादेश जारी किया ?
Which state issued an ordinance for disaster and public health emergency ?
Ans — Telangana / तेलंगाना

9- ब्रिटिश पैट्रोलियम भारत में कहॉ पर ग्‍लोबल बिजनेस सर्विस सेंटर खोलेगी ?
Where in India will British Petroleum open the Global Business Service Center ?
Ans — Pune / पुणे

10- हाल ही में किस सरकारी बैंक ने अपनी लोन प्रक्रिया को पूरी तरह से डिजिटल बनाने की घोषणा की है ?
Which state-owned bank recently announced to make its loan process completely digital ?
Ans — Bank of Baroda / बैंक ऑफ बडौदा

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment