Current Affairs 20 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 20 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 20 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 20 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस राज्‍य ने हल्‍दी अनुसंधान संस्‍थान की स्‍थापना की घोषणा की है ?
Which state recently announced the establishment of turmeric research institute ?
Ans — Tamil Nadu / तमिलनाडु

2- CBSE ने किस कंपनी की साथ मिलकर कक्षा XI और XII के लिये नये AI पाठयक्रम तैयार किये ?
With which company did CBSE formulate new AI syllabus for classes XI and XII ?
Ans — IBM

3- हाल ही में किस फुटबाल  क्‍लब ने 34वां ला लीगा खिताब जीता ?
Which football club recently won the 34th La Liga title ?
Ans — Real Madrid / रियल मैड्रिड

4- हाल ही में किसने P-7 हैवी ड्राप सिस्‍टम विकसित किया ?
Who developed the P-7 heavy drop system recently ?
Ans — DRDO

5- हाल ही में श्‍याम श्रीनिवास किस बैंक के MD & CEO नियुक्‍त हुये है ?
Recently Shyam Srinivas was appointed MD & CEO of which bank ?
Ans — Federal Bank / फैडेरल बैक

6- हाल ही में राष्‍ट्रपति रामनाथ कोंविंद के निजी सचिव कौन बनाये गये है ?
Recently who was made the private secretary of President Ramnath Kovind ?
Ans — P Praveen Siddharth / पी प्रवीण सिद्धार्थ

7- हाल ही में किसने The Spirit of Cricket-India नामक पुस्‍तक लिखी ?
Recently who wrote a book called The Spirit of Cricket-India ?
Ans — Steve Waugh / स्‍टीव वॉ

8- पहला ऑनलाइन NISHTHA कार्यक्रम किस राज्‍य में शुरू किया गया ?
In which state was the first NISHTHA program started ?
Ans — Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

9- हाल ही में किसने सीमित स्‍थान में सबसे लंबे 100 योगासन करने का विश्‍व रिकार्ड बनाया हे ?
Recently who set the world record for the fastest 100 yogasanas in a limited space ?
Ans — Samruddhi Kalia / समृद्धि कालिया

10- हाल ही में कोचीन शिपयाई ने किस देश के लिये आटोनोमस इलेक्ट्रिक फेरी बनाया ?
Recently Cochin Shipyard built Autonomous Electric Ferry for which country ?
Ans — Norwegian / नार्वे

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment