Current Affairs 20 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 20 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
 20 Aug कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 20 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

1- विश्‍व मानवतावादी दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World Humanitarian Day Celebrated ?
Ans — 19 August / 19 अगस्‍त

2- मेघालय का नया राज्‍यपाल किसे बनाया गया ?
Who was appointed the new Governor of Meghalaya ?
Ans — SatyaPal Malik / सत्‍यपाल मलिक

3- हाल ही में किस राज्‍य ने नई इलैक्‍ट्रानिक्‍स विनिर्माण नीति 2020 की घोषणा की ?
Which state recently announced the new electronics manufacturing policy 2020 ?
Ans — Uttar Pradesh / उत्‍तर प्रदेश

4- आईपीएल 2020 के लिये टाईटल स्‍पॉन्‍सरशिप राइट किसने हासिल किये है ?
Who achieved the title sponsorship rights for IPL 2020 ?
Ans — Dream11

5- किस देश के राष्‍ट्रपति इब्राहिम बाउबकर कीता ने इस्‍तीफा दे दिया ?
Recently the President of which country Ibrahim Baubkar Keita resigned ?
Ans — Mali / माली

6- उत्‍तरप्रदेश सरकार ने वाराणसी के मंडुआडीह रेलवे स्‍टेशन का नाम बदलकर क्‍या रखा है ?
What did the Uttar Pradesh government change the name of Manduadih railway station in Varanasi ?
Ans — Banaras / बनारस

7- हाल ही में किस खिलाडी को Oakley का नया ब्रांड एम्‍बेसडर बनाया गया ?
Which player was recently named the new brand ambassador of Oakley ?
Ans — Rohit Sharma / रोहित शर्मा

8- हाल ही में किस पेमेंट बैंक ने जन बचतखाता नामक डिजिटल खाता लांच किया ?
Which payment bank recently launched a digital account called Jan Savatkhata ?
Ans — Fino Payment Bank / फिनो पैमेंट बैंक

9- हाल ही में भारत किस चुनाव आयुक्‍त ने इस्‍तीफा दे दिया ?
Which Election Commissioner resigned in India recently ?
Ans — Ashok lavasa / अशोक लवासा

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment