Current Affairs 2 February 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 2 February 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 2 February 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

1- हाल ही में किसने संसद में केंद्रीय बजट 2020-21 पेश किया ?
Recently who presented the Union Budget 2020-21 in Parliament ?
Ans — Nirmala Sitharaman / निर्मला सीतारमण

2- गोवा में आयोजित होने वाले राष्‍ट्रीय खेल 2020 का शुभंकर किसे चुना गया ?
Who was chosen as the mascot of the National Games 2020 to be held in Goa ?
Ans — Rubigula / रूबीगुला

3- हाल ही में किसे उत्‍तरप्रदेश का अंतरिम पुलिस महानिदेशक बनाया गया ?
Recently who was made the Director General of Interim Police of Uttar Pradesh ?
Ans — Hitesh Chandra Awasthi / हितेश चंद्र अवस्‍थी

4- हाल ही में कहां पर 3 दिवसीय नर्मदा महोत्‍सव 2020 शुरू हुआ ?
Where did the 3 day Narmada Festival 2020 start recently ?
Ans — Madhya Pradesh / मध्‍य प्रदेश

5- किस देश ने आधिकारिक रूप से यूरोपीय संघ छोडा ?
Which country officially left the European Union ?
Ans — Britain / ब्रिटेन

6- भारतीय वायुसेना ने दोनेा जैव जेट इंजन वाले किस विमान ने उडान भरी ?
Which aircraft with both bio-jet engines of the Indian Air Force flew ?
Ans — AN-32

7- भारत की पहली महिला पेशेवर फुटबालर कौन बनी ?
Who became India’s first female professional footballer ?
Ans — Bala Devi / बाला देवी

8- आस्‍ट्रेलियाई ओपन-2020 में महिला एकल का खिताब किसने जीता ?
Who won the women’s singles title at the Australian Open -2020 ?
Ans — Sophia Canin / सोफिया केनिन

9- आस्‍ट्रेलियाई ओपन 2020 टेनिस टूर्नामेंट के महिला युगल का खिताब किसने जीता ?
Who won the women’s doubles title of the Australia Open 2020 tennis tournament ?
Ans — Kristina Miadenovic and Timea Babos / क्रिस्‍टीना मलैं‍डोविक और तिमिया बाबोस

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment