Current Affairs 19 November 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 19 November 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 19 November 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 19 November 2019 In Hindi+English Gk Question

1- भारत के 47वें मुख्‍य न्‍यायाधीश  कौन बने है ?
Who became the 47th Chief Justice of India ?
Ans — S A Bobade / एस ए बोबडे

2- त्रिपुरा हाईकोर्ट का मुख्‍य न्‍यायाधीश किसे बनाया गया है ?
Who was appointed as the chief justice of tripura high court ?
Ans — Abdul Hamid Kuraishi / अब्‍दुल हामिद कुरैशी

3- उतर भारत की पहली इथेनॉल का उत्‍पादन करने वाली चीनी मिल का उदघाटन कहॉ किया गया ?
Where was the first ethanol-producing sugar mill of North India inaugurated ?
Ans — Uttar Pradesh / उत्‍तर प्रदेश

4- हाल ही में किसने 3 दिवसीय बैंगलुरू टेक समिट का उदघाटन किया ?
Who inaugurated the 3-day Bengaluru Tech Summit recently ?
Ans — BS Yeddyurappa / बी एस येदियुरप्‍पा

5- हाल ही में इंटरनेशनल एसोसिएशन ऑफ एथलेटिक्‍स ने अपना नाम बदलकर क्‍या रख दिया है ?
What has the International Association of Athletics (IAAF) changed its name to recently ?
Ans — World Athletics / वर्ल्‍ड एथलेटिक्‍स

6- किस मुक्‍केबाज को AIBA एथलीट आयोग का सदस्‍य चुना गया ?
Which boxer was elected a member of the AIBA Athletes Commission ?
Ans — Sarita Devi / सरिता देची

7- हाल ही में किस अभिनेत्री को 2018 के लिये ANR नेशनल अवार्ड दिया गया ?
Which actress was recently given the ANR National Award for 2018 ?
Ans — Shree Devi & Rekha / श्रीदेवी और रेखा

8- ATP वर्ल्‍ड टूर फाइनल्‍स का खिताब किसने जीता ?
Who won the title of ATP world tour finals ?
Ans — Stephanos S. Tsitsipas / स्‍टेफानोस सीसीपास

9- हाल ही में टेबल टेनिस का इंडोनेशिया ओपन चैंपियनशिप का खिताब किसने जीता ?
Who recently won the indonesia open championship title of table tennis ?
Ans — Harmeet Desai / हरमीत देसाई

10- हाल ही में कहॉ के फुटबालर डेविड विला ने संन्‍यास की घोषणा की ?
Where did footballer David Villa announce his retirement recently ?
Ans — Spain / स्‍पेन

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment