Current Affairs 19 December 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 19 December 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 19 December 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

1- हाल ही में जारी ICC की रैकिंग में शीर्ष पे कौन है ?
Whoo is top in ICC’s latest test Rankings ?
Ans — Virat Kohli / विराट कोहली

2- अंतर्राष्‍ट्रीय प्रवासी दिवस कब मनाया गया ?
When was International Migrant Day celebrated ?
Ans — 18 Dec 

3- हाल ही में इंडिया साइबर काॅप ऑफ द ईयर का अवार्ड किसने जीता है ?
Who has won the India Cyber Cop of the year award ?
Ans — BP Raju / बीपी राजू

4- हाल ही में जारी फॉच्‍चून इंडिया 500 की सूची में शीर्ष पर कौन रहा ?
Who was on the top of Fortune India 500 List ?
Ans — Reliance Industries / रिलांयस इंडस्‍ट्रीज

5- किस पैरा सैन्‍य बल ने अपने कर्मचारियों के लिये एक समर्पित वैवाहिक वेबसाइट शुरू की है ?
Which para military force has launched a dedicated matrimonial website for its employees ?
Ans — ITBP

6- हाल ही में बोरिस जॉनसन ये ब्रिटेन के द्वारा पीएम चुने गये है, ये किस पार्टी से है ?
Boris Johnson He is re-elected Prime Minister of Britain, from which party?
Ans — Conservative Party

7- हाल ही में चर्चा में रहा इलिस बॉध किस देश में है ?
In which country is the Illisu Dam in discussion ?
Ans — Turkey / तुर्की

8- हाल ही मे किस राज्‍य में तानसेन समारोह नामक पांच दिवसीय संगीत महोत्‍सव का आयोजन किया गया ?
In which state a five-day music festival called Tansen Samaroh was organized ?
Ans — Madhya Pradesh / मध्‍यप्रदेश

9- हाल ही में लॅारा मार्श ने संन्‍यास की घोषणा कर दी है, इनका संबंध किस खेल से है ?
Laura Marsh has announced her retirement, which sport is she related to?
Ans — Cricket / क्रिकेट

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment