Current Affairs 17 September 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 17 September 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF 17 September 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 17 September 2019 In Hindi+English Gk Question

1- विश्‍व ओजेोन दिवस कब मनाया गया ?
When was World Ozone Day Celebrated ?
Ans — 16 September / 16 सितम्‍बर

2-  भारतीय वायुसेना को किस देश से स्‍पाइस 2000 बम का पहला बेच प्राप्‍त हुआ ?
The indian air force received the first batch of Spice 2000 bombs from which country ?
Ans — Israel / इजराइल

3- बास्‍केटबाल वर्ल्‍ड कप 2019 किस देश ने जीता ?
Which country won the basketball world cup 2019 ?
Ans — Spain / स्‍पेन

4- हाल ही में कहां पर ग्रेट गंगा रन 2019 का आयोजन किया गया ?
Where was the Great Ganga Run 2019 organized recently ?
Ans — New Delhi / नई दिल्‍ली

5- म्‍यामांर में IBSF विश्‍व विलियर्डस चैंपियनशिप किसने जीता ?
Who won the IBSF World Billiards Championship in Myanmar ?
Ans — Pankaj Advani / पंकज आडवाणी

6- किस केंद्रीय मंत्री ने समुद्री संचार सेवा शुरू की ?
Which Union Minister launched a maritime communication service ?
Ans — Ravi Shankar Prasad / रविशंकर प्रसाद

7- किस खिलाडी ने बैल्जियम इंटरनेशनल बैडमिंटन का खिताब जीता ?
Which player won the title of Belgium International Badminton ?
Ans —  Lakshya Sen / लक्ष्‍य सेन

8- कहां पर पहली महिला मैराथन का आयोजन किया गया ?
Where was the first women’s marathon organized ?
Ans — Udhampur / उधमपुर

9- किस भारतीय फिल्‍म को द गार्जिसन की सूची में शामिल किया गया ?
Which Indian film was included in the list of the Guardian ?
Ans– Gangs of wasseypur / गैंग्‍स आफ वासेपुर

10- किस भारतीय शटलर ने म्‍यामांर अंतर्राष्‍ट्रीय सीरिज जीती ?
Which Indian shuttler won the Myanmar international Series ?
Ans — Kaushal Dharmamer / कौशल धर्ममेर

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment