Current Affairs 17 January 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 17 January 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 17 January 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 17 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1- ICC वनडे क्रिकेटर ऑफ द ईयर 2019 किसे चुना गया ?
Who was selected ICC ODI Cricketer of the Year 2019 ?
Ans — Rohit Sharma / रोहित शर्मा

2- हाल ही में किस देश के प्रधानमंत्री ने इस्‍तीफा दे दिया है ?
Which country’s Prime Minister recently resigned ?
Ans — Russia / रूस

3- किस राज्‍य की पुलिस पहली बार अंतर्राष्‍ट्रीय मैराथन का आयोजन करेगी ?
Which state’s police will organize an international marathon for the first time ?
Ans — Maharashtra / महाराष्‍ट्

4- हाल ही में किस संस्‍था ने ग्‍लोबल रिस्‍क रिपोर्ट 2020 लांच की ?
Which organization recently launched Global Risk Report 2020 ?
Ans — WEF

5- IDBi बैंक के नये उप-प्रबंध निदेशक कौन नियुक्‍त हुए ?
Who was appointed the new Deputy Managing Director of IDBI Bank ?
Ans — Suresh Kishanchand Khatanar / सुरेश किशनचंद खतनार

6- हाल ही में किसके लिये दिल्‍ली विधानसभा चुनाव में पोस्‍टल बैलेंट सर्विस शुरू की गई ?
Recently for whom postal ballot service was started in Delhi assembly elections ?
Ans — For persons over 60 years & for persons with disabilities / 80 वर्ष से अधिक उम्र के व्‍यक्तियों के लिये और विकलांग व्‍यक्तियों के लिये

7- हाल ही मेें कहॉ पर 5वां SCI-FFI 2020 शुरू हुआ ?
Where did the 5th SCI-FFI 2020 start recently ?
Ans — Panaji /पणजी

8- केंद्रीय दत्तक ग्रहण संस्‍थान प्राधिकरण ने अपना कौन सा वार्षिक दिवस मनाया ?
The central Adoption Resource Authority (CARA) celebrated its annual day?
Ans — 5th / 5वां

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment