Current Affairs 17 August 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 17 August 2019 In Hindi+English Gk Question 17 अगस्त 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 17 August 2019 In Hindi+English Gk Question

1- शारीरिक विकलांगता विश्‍व श्रृंखला किसने जीती हैं ?
Who has won the Physical Disability World Series?
Ans– India / भारत

2- किस राज्‍य सरकार ने आदिवासी इलाकों में आर्मी स्‍कूल खोलने की घोषणा की हैं ?
Which state government has announced to open army schools in tribal areas?
Ans — Gujarat / गूजरात

3- स्‍वच्‍छ सर्वेक्षण ग्रामीण 2019 का शुभारम्‍भ किसने किया हैं ?
Who has launched the Clean Survey Rural 2019?
Ans — Gajendra Singh Sekhwat / गजेन्‍द्र सिंह शेखावत

4- अंतर्राष्‍ट्रीय सेना स्‍काउट मास्‍टर्स प्रतियोगिता में कौन विजेता रहा हैं ?
Who has been the winner in the International Army Scout Masters competition?
Ans — India / भारत

5- जल जीवन मिशन की घोषणा किसने की हैं ?
Who has announced the Water Life Mission?
Ans — Narendra Modi / नरेंद्र मोदी

6- असित कुमार त्रिपाठी किस राज्‍य के नये मुख्‍य सचिव बने हैं ?
Asit Kumar Tripathi has become the new Chief Secretary of which state?
Ans — Odisha / ओडिशा

7- हाल ही विद्या सिन्‍हा का निधन हुआ हैं वे कौन थे ?
Recently Vidya Sinha passed away, who were they?
Ans — Actress / अभिनेत्री

8-  क्रिस्टियानो रानाल्‍डों किस कंपनी के ब्रांड अम्‍बेसडर बने है ?
Cristiano Ranaldo has become the brand ambassador of which company?
Ans — Shopee / शोपी

9- जूनियर वर्ल्‍ड चैम्पियनशिप में दीपक पूनिया ने कौन सा पदक जीता हैं ?
Which medal did Deepak Poonia win at the Junior World Championship?
Ans — Gold / स्‍वर्ण

10 – ड्रग कंट्रोल जनरल आफ इंडिया के रूप में किसे नियुक्‍त किया गया हैं ?
Who has been appointed as Drug Control General of India?
Ans — VG Somani / वीजी सोमानी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Related posts

Leave a Comment