Current Affairs 17 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 17 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
17 Aug कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 17 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

1- AMRUT योजना लागे करने में शीर्ष राज्‍य कौन बना है ?
Who became the top state in implementing AMRUT scheme ?
Ans — Odisha / ओडिशा

2- किस राज्‍य के राज्‍यपाल ने कोरोना कविताकाल नाम कविताओं का एक संग्रह लांच किया है ?
The governor of which state launched a collection of poems called Corona Kavitakal ?
Ans — Mizoram / मिजोरम

3- इजराइल के साथ शांति समझौते पर हस्‍ताक्षर करने वाला पहला खाडी देश कौन बना ?
Who became the first Gulf Country to sign a peace deal with israel ?
Ans — UAE

4- केंद्रीय सडक परियोजना और राजमार्ग मंत्री ने कब तक भारत में शून्‍य सडक दुघ्रटना मृत्‍यु प्राप्‍त करने का लक्ष्‍य रखा है ?
How long did the Union Minister of Road Transport and Highways aim to achieve zero road accident deaths in India ?
Ans — till 2030 / 2030 तक

5- किस राज्‍य सरकार ने सरकारी स्‍कूलों के कक्षा 12 के छात्रों को मुफ्त स्‍मार्टफोन वितरित किये ?
Which state government distributed free smartphones to class 12 students of government schools ?
Ans — Punjab / पंजाब

6- हाल ही में कब भारत में नशा मुक्ति अभियान शुरू किया गया ?
When was the de-addiction campaign launched in India recently ?
Ans — 15 August 2020

7- हाल ही में किस राज्‍य सरकार ने AI4AI प्रोग्राम लांच किया ?
Which state government launched AI4AI program ?
Ans — Telangana / तेलंगाना

8- हाल ही में किस राज्‍य सरकार ने एक एंटरप्रेन्‍योरशिप डेवलोपमेंट प्रोग्राम लांच किया ?
Recently which State Government launched an enterprousness developer program ?
Ans — Arunachal Pradesh / अरूणाचल प्रदेश

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment