Current Affairs 17 April 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 17 April 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 17 April कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 17 April 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस राज्‍य ने YSR निर्माण पोर्टल लांच किया ?
Which state recently launched YSR Construction portal ?
Ans — Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

2- 44वां विश्‍व धरोहर समिति को रदद किया गया ये कहॉ आयोजित होना था ?
44th World Heritage Committee was canceled, where was it to be held ?
Ans — China / चीन

3- किस देश ने भारत को एंटी शिप मिसाइल और टारपीडो बेचने की मंजूरी दी है ?
Which country has approved the sale of anti-ship missiles and torpedoes to India ?
Ans — America / अमेरिका

4- किस देश ने भारत को कोविड-19 का तेजी से परीक्षण के लिये 6.5 लाख मेडिकल किट भेजे ?
Which country sent 6.5 lakh medical kits to India for rapid testing of Covid-19 ?
Ans — China / चीन

5- हाल ही में किस कंपनी को सामाजिक नवाचार के लिये एडिसन पुरस्‍कार दिया गया ?
Which company was recently awarded the Edison award for Social innovation ?
Ans — TATA Power

6- 13 वां इंटरनेशनल अरब फिक्‍शन अवार्ड 2020 किसे दिया गया ?
Who was awarded the 13th International Arab Fiction Award 2020 ?
Ans — Abdelouhab Assoui / अब्‍देलौहाय अस्‍साउई

7- पेटीएम जनरल इंश्‍योरेंस लिमिटेड के नये MD & CEO कोैन बने ?
Who became the new MD and CEO of Paytm General Insurance Limited ?
Ans — Vineet Arora / विनीत अरोडा

8- CARE rating के प्रबंध निदेशक एवं मुख्‍य कार्यकारी अधिकारी कौन बने ?
Who became the Managing Director and Chief Executive Officer of CARE rating ?
Ans — Ajay Mahajan / अजय महाजन

9- भारत की पहली दूरस्‍थ स्‍वास्‍थश्‍ निगरानी प्रणाली कहॉ स्‍थापित की गई ?
Where was India’s first remote health monitoring system established ?
Ans — AIIMS Rishikesh / AIIMS ऋषिकेश

 

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment