Current Affairs 16 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 16 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
16 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 16 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किसे बांग्‍लादेश में भारत का नया राजदूत नियुक्‍त किया गया ?
Who wa recently appointed the new Ambassador of India to Bangladesh ?
Ans — Vikram Duraiswamy / विक्रम दुरईस्‍वामी

2- हाल ही में IF IT BLEEDS नामक पुस्‍तक किसने लिखी ?
Recently who wrote the book called IF IT BLEEDS ?
Ans — Stephen King / स्‍टीफन किंग

3- विश्‍व युवा कौशल दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World Youth Skills Day celebrated ?
Ans — 15 July / 15 जुलाई

4- किस बैंक ने अपने 39वें स्‍थापना दिवस पर डिजिटल चौपाल का आयोजन किया ?
Which bank organized Digital Choupal on its 39th foundation day ?
Ans — NABARD

5 – किस वर्ष 2020 का मोहन बागान रत्‍न से सम्‍मानित किया जायेगा ?
Who will be awarded the Mohan Bagan Ratna of the year 2020 ?
Ans — Gurbaksh Singh & Palash Nandi / गुरबख्‍श सिंह और पलाश नन्‍दी

6- हाल ही में किसे ग्‍लोबल हयूमैनिटेरिन अवार्ड 2020 से सम्‍मानित किया गया ?
Who was recently honored with the Global Humanitarian Award 2020 ?
Ans — Sachin Awasthi / सचिन अवस्‍थी

7- हाल ही में किसे IIT संस्‍थान ने SHUDH नामक UV सैनिटाइजिंग डिवाइस बनाया ?
Which IIT Institute recently created a UV sanitizing device called SHUDH ?
Ans — IIT Kanpur / IIT कानपुर

8- BCCi के अंतरिम कार्यकारी अधिकारी कौन बनाये गये ?
Who was made the Interim executive officer of BCCI ?
Ans — Himang Amin / हिमांग अमीन

9- VISA ने किस बैंक के साथ मिलकर VIsa Secure प्रोग्राम लांच किया ?
VISA together with which bank launched the VISA Secure Program ?
Ans — Federal Bank / फैडरल बैंक

10- हाल ही में जानी मानी व्‍यक्तित्‍व ज्‍योतस्‍ना भट्ट का निधन हो गया है , ये थी एक ?
Recently known personality Jyotsna Bhatt passed away, was this one ?
Ans — Clay Artist / मृतिका कलाकार

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment