Current Affairs 15 October 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 15 October 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF– 15 October 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 15 October 2019 In Hindi+English Gk Question

1- वर्ष 2019 में किस भारतीय को इकोनामिक्‍स का नोबेल प्राइज दिया जायेगा ?
Which indian will be awarded the Nobel Prize for Economics in the year 2019 ?
Ans — Abhijeet Banarjee / अभिजीत बनर्जी

2- BCCI के नये अध्‍यक्ष कौन बनाये गये है ?
Who was made the new chairman of BCCI ?
Ans — Saurabh Ganguly / सौरभ गांगुली

3- लगातार 11वी बार टेस्‍ट सीरीज क्रिकेट जीतने वाला दुनिया का पहला देश कौन बना है ?
Who became the first country in the world to win 11th consecutive Test series cricket ?
Ans — India / भारत

4- हाल ही में वज्र प्रहार 2019 का 10वां संस्‍करण कहा शुरू हुआ है ?
Where did the 10th edition of Vajra Prahar 2019 Start recently ?
Ans — Louis megard / लुईस मैकगार्ड

5- जापान ग्रां प्री 2019 फॉमूला 1 रेस किसने जीती है ?
Who won the Japan Grand Prix 2019 Formula 1 Race ?
Ans — Valteri Votas / वाल्‍टेरी वोटास

6- शंघाई मास्‍टर्स टेनिस टूर्नामेंट 2019 किसने जीता ?
Who won the Shanghai Masters Tennis Tournament 2019 ?
Ans — Daniel Medvedev / डेनियल मेदवेदेव

7- मंजू रानी वर्ल्‍ड बाक्सिंग चैंपियनशिप में कौन सा मेडल जीता ?
Which medal won Manju Rani World Boxing Championship ?
Ans — Silver / सिल्‍वर

8- विश्‍व मानक दिवस कब मनाया जाता है ?
When was World Standard Day celebrated ?
Ans — 14 October

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment