Current Affairs 15 July 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 15 July 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
15 July कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 15 July 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश ने भारत को चाबहार परियोजना से बाहर किया है ?
Which country recently excluded India from the Chabahar Project ?
Ans — Iran / ईरान

2- वर्ष 2020 का वॉन कर्मन पुरस्‍कार किसे दिया गया ?
Who was awarded the Von Karman Award for the year 2020 ?
Ans — K. Siwan / के सिवान

3- Elites Excellence Award 2020 से किस राज्‍य को सम्‍मानित किया गया ?
Which state was awarded the Elites Excellence Award 2020 ?
Ans — Chattisgarh / छतीसगढ

4- हाल ही में किस राज्‍स सरकार ने रोको-टोको अभियान शुरू किया ?
Which state government recently launched the Roko-Toko campaign ?
Ans — Madhya Pradesh / मध्‍य प्रदेश

5- हाल ही में किस मुख्‍यमंत्री को पॉल हैरिस फेलो सम्‍मान से सम्‍मानित किया गया ?
Which Chief Minister was recently awarded the Paul Harris Fellow Award ?
Ans — K. Palaniswami / के पलानिस्‍वामी

6- हाल ही में किसने A Song of India नामक पुस्‍तक लिखी है ?
Who recently wrote a book called A Song of India ?
Ans — Rushkin Bond / रश्किन बांड

7- पौलैंड के दूसरी बार राष्‍ट्रपति कौन बने ?
Who became the second President of Poland ?
Ans — Andreas Duda / आंद्रेज डूडा

8- वित्‍तीय वर्ष 2019-20 में भारत का सबसे बडा व्‍यापारिक साझेदार कौन है ?
Who is India’s largest trading partner in the financial year 2019-20 ?
Ans — America / अमेरिका

9- हाल ही में तुर्कमेनिस्‍तान में भारत के राजदूत कौन बनाये गये ?
Who was recently appointed the ambassador of India to Turkmenistan ?
Ans — Dr. VIdhu P. Nair / डॉ विधु पी नायर

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment