Current Affairs 15 January 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 15 January 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 15 January 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs  15 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1- भारतीय रिजर्व बैंक के नये डिप्‍टी गवर्नर कौन बने ?
Who became the new deputy governor of the Reserve Bank of India ?
Ans — Michael Patra / माइकल पात्रा

2- 27 जनवरी 2020 को इसरों फ्रेंच गुयाना से कौन सा सैटेलाइट लांच करेगा ?
Which satellite will launch by ISRO French Guiana on 17 January 2020 ?
Ans — GSAT-30

3- सशस्‍त्र बल भूतपूर्व सैनिक दिवस कब मनाया गया है ?
When was Armed Forces Ex-Servicemen Day celebrated ?
Ans — 14 January / 14 जनवरी

4- हाल ही में किस देश ने चीन को करेंसी मैन्‍युपुलेटर लिस्‍ट से हटाया ?
Which country recently removed China from the currency manipulator list ?
Ans — America / अमेरिका

5- किसे दुनिया के आठ अजूबों की सूची में शामिल किया गया ?
Who has been included in the list of eight wonders of the world ?
Ans — Statue of Unity / स्‍टेच्‍यू ऑफ यूनिटी

6- मलेशिया मास्‍टर्स 2020 का खिताब किसने जीता ?
Who won the title of Malaysia Masters 2020 ?
Ans — Kento Momota / केंटो मोमोटा

7- हाल ही में 5वां रायलीना डायलॉग कहॉ शुरू हुआ ?
Where did the 5th Raisina Dialogue start recently ?
Ans — New Delhi / नई दिल्‍ली

8- लखनउ के पहले पुलिस कमिश्‍नर कौन नियुक्‍त हुये ?
Who appointed the first police commissioner of Lucknow ?
Ans — Sujit Pandey / सु‍जीत पांडेय

9- CAA लागू होने के बाद गृह मंत्रालय को शरणार्थियों की लिस्‍ट भेजने वाला पहला राज्‍य कौन बना ?
Who became the first state to send a list of refugees to the Ministry of Home Affairs after the implementation of CAA ?
Ans — Uttar Pradesh / उत्‍तरप्रदेश

10- हाल ही में किसने WTA के वोमेेंस सिंगल का खिताब जीता ?
Who recently won the WTA Women’s Singles Title ?
Ans — Serena Williams / सेरेना विलियम्‍स

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment