Current Affairs 15 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 15 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
15 Aug कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 15 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश ने Arrow-2 नामक बैलिस्टिक इंटरसेप्‍टर मिसाइल का सफल परीक्षण किया ?
Which country recently test-fired a ballistic interceptor missile named Arrow-2 ?
Ans — Israel / इजराइल

2- विश्‍व अंगदान दिवस कब मनाया जाता है ?
When is World Organ Donation Day celebrated ?
Ans — 13 August / 13 अगस्‍त

3- हाल ही में गोवा के किस उत्‍पाद को जीआई टैग दिया गया है ?
Which product of Goa was recently given the GI Tag ?
Ans –Khaje, Green Chilli, Mindoli Banana / खाजे, हरमल मिच्र और मिंदोली केला

4- हाल ही में किसके द्वारा फिट इंडिया फ्रीडम रन का आयोजन शुरू किया गया है ?
Recently who started organizing Fit India Freedom Run ?
Ans –  Kiran Rijiju / किरण रिजिजु

5- हाल ही में अहमदाबाद के इनकम टैक्‍स सर्कल पर बने पुल का नाम किसके नाम पर रखा गया ?
Recently the bridge on the Income Tax Circle of Ahmedabad was named after whom ?
Ans — Arun Jaitley / अरूण जेटली

6- हाल ही में सुधा मूर्ति को ग्रामोदय बंधु मित्र पुरस्‍कार दिया गया ये किस कंपनी की चैयरमैन है ?
Recently Sudha Murthy was given the Gramodaya Bandhu Mitra Award, she is the chairperson fo which company ?
Ans — Infosys

7- इंडिया बुल्‍स हाउसिंग फाइनेंस के नये गैर-कार्यकारी अध्‍यक्ष कौन बनाये गये है ?
Who was appointed the new non-executive chairman of India Bulls Housing Finance ?
Ans — Subhash Sheoran Mundra /सुभाष श्‍याेराण मुंद्रा

8- इंडियन अचीवर्स फोरम इंडिया द्वारा CEO of the Year 2020 का पुरस्‍कार किसे दिया गया ?
Who was awarded CEO of the Year 2020 by Indian Achievers Forum India ?
Ans — Gagan Arora / गगन अरोरा

9- हाल ही में किस महिला क्रिकेटर ने संन्‍यास लेने की घोषणा की है ?
Which female cricketer recently announced his retirement ?
Ans -Laura Marsh / लौरा मार्श

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment