Current Affairs 14 January 2020 In Hindi+English Gk Question

2 Likes Comment

Current Affairs 14 January 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 14 January 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 14 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1- बांग्‍लादेश में ढाका अंतर्राष्‍ट्रीय फिल्‍म महोत्‍सव का कौन सा संस्‍करण शुरू हुआ ?
Which version of Dhaka International Film Festival started in Bangladesh?
Ans — 18th / 18 वां

2- हाल ही में कहॉ पर वर्ल्‍ड फ्यूचर एनर्जी समिट की शुरूआत हुई ?
Where did the World Future Energy Summit start recently ?
Ans — Abu Dhabi /  अबुंधाबी 

3- हाल ही मेें हुए ATP कप के पुरूष एकल का खिताब किसने जीता ?
Who won the men’s singles title of the recently ATP cup ?
Ans — Novak Djokovik / नोवाक जोकोविच

4- माल्‍टा के नये प्रधानमंत्री कौन बनाये गये ?
Who was appointed the new Prime Minister of Malta ?
Ans — Robert Abella / राबर्ट अबेला

5- कौन सा देश विश्‍व का नंबर एक शुटिंग देश बना ?
Which country became the world/s number one shooting country ?
Ans — India / भारत

6- कहॉ के बंदगाह का नाम बदलकर श्‍यामा प्रसाद मुखर्जी बंदरगाह किया गया ?
Which port was renamed as Shyama Prasad Mukherjee Port ?
Ans — Kolkata Port / कोलकाता पोर्ट

7- 5वां द पल्‍स कॉन्‍क्‍लेव 2020 कहॉ आयोजित किया गया ?
Where was the 5th The Pulse Conclave 2020 held ?
Ans — Maharashtra / महाराष्‍ट्र

8- उत्‍तर प्रदेश के किस शहर में पुलिस कमिश्‍नर प्रणाली स्‍थापित किया जायेगा ?
In which city of Uttar Pradesh will the police commissioner system be established ?
Ans — Lucknow & Noida / लखनउ और नोएडा

9- हाल ही में चीफ ऑफ डिफेंस स्‍टॉफ पद की सहायता के लिये कितने संयुक्‍त सचिव नियुक्‍त किये गये ?
Recently how many hoint secretaries were appointed to assist the post of Chief of Defense Staff ?
Ans — 2

10- किस खिलाडी को बीसीसीआई के पॉली उमरीगर पुरस्‍कार से सम्‍मानित किया गया ?
Which player was awarded the Polly Umrigar Award of BCCI ?
Ans — Jaspreet Bumrah / जसप्रीत बुमराह

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

You might like

Risshu Chawla

About the Author: Rishav Chawla

My Name is Rishav Chawla . I am the admin of RTstudy.in . I have completed 12th and after that i was completed my diploma with information technology. I am providing study materials to students in hindi for class 12th , 10th And polytechnic and other sarkari exam gk related .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *