Current Affairs 14 December 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 14 December 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 14 December 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 14 December 2019 In Hindi+English Gk Question

1- La Liga के ब्रांड एम्‍बेसडर कौन बनाये गये ?
Who was appointed the brand ambassador of La Liga ?
Ans — Rohit Sharma / रोहित शर्मा

2- हाल ही में इसरों ने कहां पर अपने तीसरे लांच पैड की स्‍थापना की घोषणा की है ?
Where did ISRO recently announce the installation of its third launch pad?
Ans — Thoothukudi / थुथुकुडी

3- हाल ही में राष्‍ट्रपति ने किस बिल को मंजूरी दी है ?
Which bill was recently approved by the President ?
Ans — Citizenship amendment bill / नागरिकता संशोधन बिल

4- हाल ही में फोर्ब्‍स द्वारा जारी सबसे शक्तिशाली महिलाओं की सूची में किस भारतीय केंद्रीय मंत्री को शामिल किया गया ?
Which Indian Union Minister was included in the list of the most powerful women released by Forbes recently ?
Ans– Nirmal Sitharaman / निर्मला सीतारमण

5- किस राज्‍य सरकार ने दिशा विघेयक 2019 को मंजूरी दी है ?
Which state government approved the Disha Bill 2019 ?
Ans — Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

6- FICCI इंडिया खेल पुरस्‍कार 2019 का स्‍पोर्टस पर्सन ऑफ द ईयर अवार्ड किसे दिया गया है?
Who was given the Sports Person of the Year Award for FICCI India Sports Awards 2019 ?
Ans — Rani Rampal & Saurabh Chaudhary / रानी रामपाल और सौरभ चौधरी

7- हाल ही में गुडगांव के किस स्‍टार्टअप ने स्‍पेस आस्‍कर अवार्ड जीता ?
Which Gurgaon-based startup recently won the Space Oscar Award ?
Ans — Blue Sky Analytics

8- किस खिलाडी को WTA प्‍लेयर ऑफ द ईयर अवार्ड मिला ?
Which tennis player received the WTA Player of the Year Award ?
Ans — Ashley barty / एश्‍ले बार्टी

9- हाल ही में ICC की ताजा टी-20 रैंकिंग में शीर्ष बल्‍लेबाज कौन है ?
Who is the top batsman in the recent ICC’s latest T-20 rankings ?
Ans — Babar Azam / बाबर आजम

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment