Current Affairs 13 October 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 13 October 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF– 13 October 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 13 October 2019 In Hindi+English Gk Question

1- भारत और किस देश की नौसेनाओ के बीच नौसैन्‍याभ्‍यास CORPAT शुरू हुआ ?
Naval exercises between india and which country’s navies started CORPAT?
Ans — Bangladesh / बांग्‍लादेश

2- न्‍यू वर्ल्‍ड हेल्‍थ द्वारा जारी रिपोर्ट के अनुसार दुनिया के सबसे धनी शहरों की लिस्‍ट में मुम्‍बई किस स्‍थान पर हैं ?
According to the report released by World Health, where is Mumbai in the list of world’s richest cities ?
Ans — 12th / 12वा

3- किस देश ने महात्‍मा गांधी के सम्‍मान में सिक्‍का जारी करने का निर्णय लिया है ?
Which country decided to issue a coin in honor of Mahatma Gandhi ?
Ans — Britain / ब्रिटेन

4- संयुक्‍त सैन्‍य अभ्‍यास DHARMA GUARDIAN -2019 किन दो देशों के बीच शुरू हुआ ?
Joint military exercise DHARMA GUARDIAN-2019  started between which two countries ?
Ans — India-Japan / भारत-जापान

5- हाल ही में यस बैंक की नयी COO कौन बनी हे ?
Recently who became the new COO of Yes Bank ?
Ans — Anita Pie / अनीता पाई

6- हाल ही में किसे द डान पुरस्‍कार से सम्‍मानित किया गया ?
Who was recently awarded The Dawn award ?
Ans — Ashley barty / ऐशले बार्टी

7- 38वां इंडिया कारपेट एक्‍सपो कहॉ शुरू हुआ है ?
Where did the 38th India Carpet Expo start ?
Ans — Varanshi / वाराणसी

8- विश्‍व प्रवासी पक्षी दिवस कब मनाया गया हे ?
When was World Migratory Bird Day celebrated ?
Ans — 12 October / 12 अक्‍टूबर

9- हाल ही में किसे इंदिरा गांधी राष्‍ट्रीय एकता पुरस्‍कार देने की घोषणा की गई ?
Recently who was announced to give Indra Gandhi Naitonal Integration Award ?
Ans — Chandi Prasad Bhatt / चंडी प्रसाद भट्ट

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment