Current Affairs 13 March 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 13 March 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 13 March 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 13 March 2020 In Hindi+English Gk Question

1- वर्ल्‍ड किडनी दिवस कब मनाया गया ?
When was World Kidney Day celebrated ?
Ans — 12 March / 12 मार्च

2- किस राज्‍य के मुख्‍यमंत्री ने द एडवेंचर्स ऑफ द डेयरडेविल डेमोक्रेट पुस्‍तक का विमाेचन किया ?
Which state’s Chief Minister released the book The Adventures of the Daredevil Democrat ?
Ans — Odisha / ओडिशा

3- महिला विश्‍व कप 2021 कहॉ आयोजित किया जायेगा ?
Where will the Women’s World Cup 2021 be held ?
Ans — New Zealand / न्‍यूजीलैंड

4- Symbiosis द्वारा कहॉ पर देश का पहला Women’s Medical Collage खोला जायेगा ?
Where will the country’s first women’s medical collage be opened by symbiosis ?
Ans — Pune / पुणे

5- हाल ही में 34 वां राष्‍ट्रीय स्‍नूकर खिताब किसने जीता ?
Who recently won the 34th Nationnal Snooker title ?
Ans — Pankja Advani / पंकज आडवाणी

6- हाल ही में किसने M.S. स्‍वामीनाथन पुरस्‍कार जीता ?
Who recently got M.S. Swaminathan Award won ?
Ans — V Praveen Rao / वी प्रवीण राव

7- हाल ही में विश्‍वविद्यालय ने रेडियो काची नामक रेडियो स्‍टेशन शुरू किया ?
Recently the university started a radio station called Radio Kanchi?
Ans — Ranchi University / रांची यूनिवर्सिटी

8- दुनिया का दूसरा सबसे बडा हथियार आयातक देश कौन बना ?
Who became the world’s second largest arms importer ?
Ans– India / भारत

9- नासा ने मार्स 2020 रोवर का नाम क्‍या रखा ?
What did NASA name the Mars 2020 rover ?
Ans — Perseverance / परसीब्रेन्‍स

10- हाल ही में किसने कोरोना वायरस को महामारी घोषित किया ?
Who recently declared coron virus an epidemic ?
Ans — WHO

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment