Current Affairs 13 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1 Like Comment

Current Affairs 13 January 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF- 13 January 2020 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 13 January 2020 In Hindi+English Gk Question

1- किस राज्‍य सरकार ने अम्‍मा बोडी योजना शुरू की ?
Which state government launched the Amma Vodi Scheme ?
Ans — Andhra Pradesh / आंध्र प्रदेश

2- किस राज्‍य सरकार ने एक नई एल्‍युमिना रिफाइनरी यूनिट को मंजूरी दी ?
Which state government approved a new alumina refinery unit ?
Ans — Odisha / ओडिशा

3- 23वां राष्‍ट्रीय युवा महात्‍सव 2020 कहॉ आयोजित हुआ ?
Where was the 23rd National Youth Festival 2020 held ?
Ans — Lucknow / लखनउ

4- हाल ही में किस राज्‍य की विधानसभा ने नया लोगो अपनाया ?
Which state assembly adopted the new logo recently ?
Ans — Arunanchal Pradesh / अरूणांचल प्रदेश

5- ओमान के नये सुल्‍तान कौन बने ?
Who became the new Sultan of Oman ?
Ans — Hatham bin Tariq al-said / हैथम बिन तारिक अल-सैद

6- हाल ही में INS विक्रमादित्‍य पर सफल लैंडिंग करने वाला पहला स्‍वदेशी लडाकू विमान कौन बना ?
Who recently created the first indigenous fighter aircraft to succeed landing on INS Vikramadity ?
Ans — Tejas / तेजस

7- किस भारतीय खिलाडी को एथलीट आफ द ईयर 2019 पुरस्‍कार के लिये नामित किया गया ?
Which Indian player was nominated for athlete’s the Year 2019 award ?
Ans — Rani Rampal / रानी रामपाल

8- राष्‍ट्रीय पुस्‍तक न्‍यास के नये निदेशक कौन नियुक्‍त हुये ?
Who was appointed the new director of National Book Trust ?
Ans — Yuvraj Malik / युवराज मलिक

9- हाल ही में किस प्रख्‍यात कवि और शिक्षा विद का निधन हो गया ?
Which noted poet and educationist passed away recently ?
Ans — Obaid Siddhaki / आवेद सिद्धकी

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

You might like

Risshu Chawla

About the Author: Rishav Chawla

My Name is Rishav Chawla . I am the admin of RTstudy.in . I have completed 12th and after that i was completed my diploma with information technology. I am providing study materials to students in hindi for class 12th , 10th And polytechnic and other sarkari exam gk related .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *