Current Affairs 13 December 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 13 December 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 13 December 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 13 December 2019 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश के SIG 716 असॉल्‍ट राइफल का पहला स्‍टॉक भारत आया ?
From which country did the first stock of SIG 716 assault rifle come to India recently ?
Ans America / अमेरिका

2- हाल ही में ADB ने भारत की जीडीपी वृद्धि पुन: घटाकर कितनी कर दी है ?
Recently ADB reduced India’s GDP growth rate to how much ?
Ans — 5.1$

3- पेप्‍सी के ब्रांड एंबेसडर कौन बने है ?
Who became the brand ambassador of pepsi ?
Ans — Salman Khan / सलमान खान

4- PUMA ने किस खिलाडी को अपना ब्रांड एंबेसडर बनाया है ?
PUMA made which player its brand ambassador ?
Ans — Sunil Chhetri / सुनील छेत्री

5- किस राज्‍य के जग्‍गा मिशन ने वर्ल्‍ड हैबिटेट अवार्ड जीता ?
Which state’s Jagga Mission won the World Habitat Award ?
Ans — Odisha / ओडिशा

6- 17वें बायोएशिया 2020 का भागीदार देश किसे चुना गया ?
Who was chosen as the partner country of the 17th BioAsia 2020 ?
Ans — Switzerland / स्विटजरलैंड

7- किस भारतीय अभिनेत्री को माराकेच फिल्‍म फेस्टिवल में सम्‍मानित किया गया ?
Which Indian actress was honored at the Marrakech Film Festival ?
Ans — Priyanka Chopra / प्रियंका चोपडा

8- टाइम मैग्‍जीन ने 2019 का पर्सन ऑफ द ईयर किसे चुना ?
Whom did Time Magazine choose Person of the year for 2019 ?
Ans — Greta Thunberg / ग्रेटा थुनबर्ग

9- किस प्रसिद्ध मोबाइल कंपनी ने भारत में MI Credit सर्विस शुरू की ?
Which famous mobile company started Mi Credit service in India ?
Ans — Xiaomi

10- भारतीय पुरातत्‍व सर्वेक्षण ने कितने स्‍मारको को Must See के रूप में चिन्हित किया ?
How many monuments did the Archaeological Survey of India mark as Must See ?
Ans — 138

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment