Current Affairs 12 June 2021 In Hindi+English Gk Question With PDF

Current Affairs 12 June 2021 In Hindi+English Gk Question With PDF-
12 June कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 12 June 2021 In Hindi+English Gk Question With PDF

1- G-7 सम्‍मेलन 2021 की मेजबानी किसने की ?
Who hosted the G-7 summit 2021 ?
Ans — United Kingdom / यूनाइटेड किंगडम

2- किस देश ने अपने नौसैनिक जहाज को Fully stealth warship बनाया ?
Which country made its naval ship a fully stealth warship ?
Ans — Russia / रूस

3- हाल ही में किसे मर्चेंट भुगतान सेवा प्रदाता ने PayBack India का अधिग्रहण किया ?
Which merchant payment service provider has recently acquired PayBack India ?
Ans — Bharat Pe

4- बिटकाइन निवेश 2020 में निवेश करने के मामले में शीर्ष पर कौन रहा ?
Who is on top in terms of investing in bitcoin investment 2020 ?
Ans — America / अमेरिका

5- भारतीय जीवन बीमा के अध्‍यक्ष MR कुमार के कार्यकाल को कितना बढाया गया है ?
By how much was the tenure of MR Kumar, Chairman Life Insurance of India extended ?
Ans — 1 Year / 1 वर्ष

6- हाल ही में किसे PEN Printer Prize 2021 का पुरस्‍कार मिला ?
Recently who got the award of PEN Printer Prize 2021 ?
Ans — Sistsi Dungrembaga / सिस्‍टमो डंगरेमबगा

7- हाल ही में लिस्‍बन में आयोजित भाला फेंक प्रतियोगिता में नीरज चोपडा ने कौन सा मेडल जीता ?
Which medal did Neeraj Chopra win in the javelin throw competition held recently in LIsbon ?
Ans — Gold / गोल्‍ड

8- इलाहाबाद हाईकोर्ट के नये मुख्‍य न्‍यायाधीश कौन बनाये गये ?
Who was appointed as the new Chief Justice of Allahabad High Court ?
Ans — Sanjay Yadav / संजय यादव

9- टिवटर पर प्रतिबंधित होने पर नाजीरिया सरकार किस भारतीय ऐप्‍प से जुडी ?
Which Indian app has the Nigerian government associated with being banned on Twitter ?
Ans — Koo

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment