Current Affairs 12 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 12 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
12 Aug कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 12 Aug 2020 In Hindi+English Gk Question

1- कोरोना वैक्‍सीन रजिस्‍टर करने वाला पहला देश कौन सा बना है ?
Who became the first country to register the Corona vaccine ?
Ans — Russia / रूस

2- किस राज्‍य सरकार ने इंदिरा बन मितान योजना शुरू करने की घोषणा की है ?
Which state government announced the launch of Indira Van Mitan Scheme ?
Ans — Chhattisgarh / छतीसगढ

3- हाल ही में किसने 17वीं एनीवरर्सीज ग्रैंड प्रिक्‍स एफ-1 रेस जीती ?
Who recently won the 17th Anniversary Grand Prix F1 Race ?
Ans — Max Versappen / मैक्‍स वर्सटप्‍पन

4- किस राज्‍य सरकार ने मुख्‍यमंत्री किसान सहाय योजना शुरू की ?
Which state government started the Chief Minister Kisan Sahay Yojana ?
Ans — Gujrat / गुजरात

5- हाल ही में बेलारूस के राष्‍ट्रपति अलेक्‍जैंडर लुकाशेंको ने कौन सी बार राष्‍ट्रपति का चुनाव जीता है ?
Recently Belarus President Alexander Lukashenko won the presidential election for which time ?
Ans — 6th

6- हाल ही में किसे प्रधान आयुक्‍त आयकर,मुम्‍बई नियुक्‍त किया गया ?
Who was recently appointed as the Principal Commissioner of Income Tax, Mumbai ?
Ans — Patanjali Jha / पतंजलि झा

7- हाल ही में किसे ईट राइट इंडिया के लिये फूड सिस्‍टम विजन पुरस्‍कार दिया गया ?
Who was recently given the Food System Vision Award for Eat Right India ?
Ans — FSSAI

8- स्‍टील अथोरिटी ऑफ इंडिया का अगला चैयरमैन किसे नियुक्‍त किया गया ?
Who was appointed the next chairman of the Steel Authority of India (SAIL) ?
Ans — Soma Mondal / सोमा मंडल

9- कहॉ के प्रधानमंत्री हसन दिआब ने इस्‍तीफा दे दिया ?
Where did Prime Minister Hasan Diab Resign ?
Ans — Lebanon / लेबनॉन

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment