Current Affairs 11 Nov 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 11 Nov 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
11 Nov कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 11 Nov 2020 In Hindi+English Gk Question

1-Dream 11 IPL 2020 का खिताब किसने जीता ?
Who won the Dream 11 IPL 2020 title ?
Ans — Mumbai Indians / मुम्‍बई इंडियंस

2- हाल ही में किस मलयालम लेखक ने JCB साहित्‍य पुरस्‍कार 2020 जीता ?
Which Malayalam writer recently won the JCB Literary Award 2020 ?
Ans — S. Haresh / एस हरेश

3- किस केंद्रीय मंत्री ने 13वें अर्नब मोबिलिटी इंडिया सम्‍मेलन 2020 का उदघाटन किया ?
Which Union Minister inaugurated the 13th Arnab Mobility India Conference 2020 ?
Ans — Hardeep Singh Puri / हरदीप सिंह पुरी

4- हाल ही में किसने श्री माता वैष्‍णो देवी के सोने और चांदी के सिक्‍के लांच किया ?
Recently who launched gold and silver coins of Shri Mata Vaishno Devi ?
Ans – Manoj Sinha / मनोज सिंहा

5- बिहार के नये मुख्‍यमंत्री कौन बने ?
Who became the new Chief Minister of Bihar ?
Ans — Nitish Kumar / नी‍तिश कुमार

6- Women’s T20 Challenge क्रिकेट टूर्नामेंट 2020 किसने जीता ?
Who won the women’s T20 challenge cricket tournament 2020 ?
Ans — Trailblazers / ट्रेलब्‍लेजर्स

7- हाल ही में कहॉ की तेजपुरी लीची को जीआई टैग दिया गया ?
Where was Tejpuri Lychee recently given the GI tag ?
Ans — Assam / असम

8- देश का सबसे लंबा मोटरेबल सिंगल-लेन पुल कहॉ बनाया गया ?
Where was the country’s longest motorable single-lane bridge constructed ?
Ans — Uttarakhand / उत्‍तराखंड

9- हाल ही में आयोजित वर्चुअली SCO शिखर सम्‍मेलन की अध्‍यक्षता किसने की ?
Who chaired the recently held virtual SCO summit ?
Ans — Russia / रूस

10- फेस्टिवल ऑफ फेस्टिवल कहा जाने वाला हार्निबल फेस्टिबल कहॉ मनाया जायेगा ?
Where will the Festival of Festivals be celebrated, the Hornibal Festival ?
Ans — Nagaland / नागालैंड

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment