Current Affairs 10 September 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF

Current Affairs 10 September 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF 10 September 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 10 September 2019 In Hindi+English Gk Question

1- US ओपन टेनिस टूर्नामेंट 2019 के पुरूष एकल का खिताब किसने जीता है ?
Who won the US open tennis tournament 2019 men’s singles title ?
Ans — Rafael Nadal / राफेल नडाल

2- भारत और किस देश के बीच SLINEX 2019 समुद्री अभ्‍यास शुरू हुआ ?
SLINEX 2019 maritime exercise between India and which country started?
Ans — Sri Lanka / श्रीलंका

3- इटैलियन ग्रैंड प्रिक्‍स F-1 रेस किसने जीती ?
Who won the Italian Grand Prix F-1 race ?
Ans — Charles leclerr / चार्ल्‍स लेक्‍लेरर

4-फॉच्‍यून टर्नर नामक पुस्‍तक किसने लिखी है ?
Who wrote a book called Fortune Turner ?
Ans — Sachin Bajaj & Aditya Bhushan / सचिन बजाज और आदित्‍य भूषण

5- NEC का 68वां पूर्ण सत्र कहां आयोजित हुआ ?
Where was the 68th plenary session of NEC held ?
Ans — Guwahari / गुवाहाटी

6- हाल ही में दिलीप ट्राफी का खिताब किसने जीता ?
Who recently won the Dileep Trophy title ?
Ans — India Red / इंडिया रेड

7- भारतीय रेलवे किस रेलवे स्‍टेशन पर फन जोन स्‍थापित करेगा ?
An which railway station will Indian Railways establish Fnn Zone?
Ans — Visakhapatnam Railway Station / विशाखापटनम रेलवे स्‍टेशन

8- SCO का सैन्‍य चिकित्‍सा पर पहला सम्‍मेलन कहां आयोजित होगा ?
Where will SCO’s first conference on military medicine be held ?
Ans — New Delhi / नई दिल्‍ली

9- दंनिया की सबसे उंची मैराथन दोड कहां आयोजित की गई ?
Where was the world’s highest marathon race held ?
Ans — Laddakh / लद्याख

10- हाल ही में PTI के नये अध्‍यक्ष कौन बने ?
Recently who became the new president of PTI ?
Ans — Vijay Kumar Chopra / विजय कुमार चोपडा

Download PDF — Click Here .

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment