Current Affairs 10 November 2019 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 10 November 2019 In Hindi+English Gk Question With PDF- 10 November 2019 कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 10 November 2019 In Hindi+English Gk Question

1- 25 वें कोलकाता अंतर्राष्‍ट्रीय फिल्‍म महोत्‍सव का उदघाटन किसने किया है ?
Who inaugurated the 25th Kolkata International Film Festival ?
Ans — Shahrukh Khan / शाहरूख खान

2- पुरूष हाकी विश्‍व कप 2023 की मेजबानी कौन सा देश करेगा ?
Which Country will host the Men’s Hockey World Cup 2023 ?
Ans — India / भारत

3- हाल ही में कहॉ के मुख्‍मंत्री ने इस्‍तीफा दे दिया है ?
Where did the Chief Minister resign recently ?
Ans — Maharashtra / महाराष्‍ट्र

4- 11वां व्रिक्‍स सम्‍मेलन कहॉ आयोजित किया जायेगा ?
Where will the 11th Bricks Conference be held ?
Ans — Brazil / ब्राजील

5- हाल ही में जारी इंडिया जस्टिस रिपोर्ट में कौन सा राज्‍य शीर्ष पर है ?
Which state tops the recently released india justice report ?
Ans — Maharashtra / महाराष्‍ट्र

6- गूगल इंडिया के नये कंट्री मैनेजर कौन बनाये गये हैं ?
Who was made the new country manager of Google India ?
Ans — Sanjay Gupta / संजय गुप्‍ता

7- डेंमिंग प्राइज से सम्‍मानित होने वाले पहले भारतीय उद्योगपति कौन बने ?
Who became the first indian industrialist to be awarded the Deming Prize?
Ans — Venu Srinivasan / वेनु श्रीनिवासन

8- हाल ही में किसे ग्‍लोबल एशियाई अवार्ड 2019 से सम्‍मानित किया गया ?
Who was recently honored with the Global Asian Award 2019 ?
Ans — Kumar Mangalam Birla / कुमार मंगलम बिरला

9- हाल ही में किस साहित्‍य अकादमी पुरस्‍कार से सम्‍मानित लेखिका का निधन हो गया ?
Which Sahitya Akademi Awardee writer has passed away recently ?
Ans — Navneeta Devsen / नवनीता देवसेन

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Related posts

Leave a Comment