Current Affairs 1 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

Current Affairs 1 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question With PDF-
1 Sept कर्रेंट अफेयर्स हिंदी मे प्रकाशित किए गए सभी Current Affairs प्रश्नोत्तरी आने वाली SSC, UPSC, Bank, Railway, Clerk, PO परीक्षाओं के लिए सहायक होंगे

Current Affairs Gk Questions

Current Affairs 1 Sept 2020 In Hindi+English Gk Question

1- हाल ही में किस देश ने Agriota E-Marketplace नामक ट्रेडिंग प्‍लेटफार्म लांच किया ?
Which country recently launched a trading platform called Agriota E-Marketplace ?
Ans — United Arb Emirates / संयुक्‍त अरब अमीरात

2- गुजरात सरकार ने गुजरात में सौ प्‍लेन सेवा कब शुरू करने की घोषणा की है ?
When did the Gujarat government announce the launch of Sea Plane Service in Gujarat ?
Ans — 31 Oct 2020 / 31 अक्‍टूबर 2020

3- लेबनॉन के नये प्रधानमंत्री कौन बने ?
Who became the new Prime Minister of Lebanon ?
Ans — Mustafa Adeeb / मुस्‍तफा अबीब

4- हाल ही में किस राज्‍य सरकार ने RO-RO ट्रेन सेवा शुरू की ?
Which state government recently launched RO-RO train service ?
Ans — Karnataka / कर्नाटक

5- BCCI ने किस कंपनी को IPL 2020 तक ऑफिशियल पार्टनर बनाया ?
Which company was made an official partner by BCCI from IPL 2020 to IPL 2022 ?
Ans — Unacademy

6- हाल ही में किसने फ्रांस के प्रसिद्ध साइकिल रेस टूर डी फ्रांस जीता ?
Who recently won the France’s Famous bicycle race Tour De France ?
Ans — Alexender Kristoff / अलेक्‍जैंडर क्रिस्‍टोफ

7- हाल ही में भारत के पूर्व राष्‍ट्रपति प्रणब मुखर्जी का निधन हो गया ये कौन से नंबर के राष्‍ट्रपति थे ?
Recently, former President of India Pranab Mukherjee passed away, which was the president ?
Ans — 13th

8- हाल ही में R.K. महाजन को किस राज्‍य के पब्लिक सर्विस कमीशन का चैयरमैन बनाया गया ?
Recently R.K. Mahajan was made the chairman of the Public Service Commission of which state ?
Ans — Bihar / बिहार

पिछले करेंट अफेयर्स भी पढे —

Also Join Out Whatsapp Group — Click Here

Join Us On Telegram — Click Here

Also Subscribe Our Youtube Channel Rtstudy For More Study Related Videos — Click Here

Also Subscribe Our New Gaming Channel — Click Here

Tags — Current affairs in hindi, current affairs in english, daily current affairs, current affairs daily, current affairs for ssc,upsc, current affairs for examinations, daily hindi and english current affairs

Related posts

Leave a Comment